CFDs

CFD HandelHandel med CFDs är extremt spännande. CFD står för contract for difference och är ett kontrakt som baseras på en varas pris vid tidpunkten för affärsöverenskommelsen.

Låter det komplicerat? Det är det inte. Inte i teorin iallafall. När ni läser om CFDs så kommer ni att hitta frasen “underliggande tillgång”. Räds inte detta märkliga uttryck, det betyder helt enkelt den vara ni vill spekulera i. Så, om ni exempelvis vill spekulera i priset på råolja, då är råolja er underliggande tillgång.

Tror ni att priset kommer att gå upp. Då väljer ni att placera en köp order. Om ni har rätt i er spekulation och priset går upp, så går ni med vinst. Det ni egentligen köper är rätten att köpa till det priset som gäller vid tidpunkten för affären. Ni äger alltså inte varan utan endast ett kontrakt. Detta förenklar processen och är det som gör handeln med CFDs så okomplicerad.

Om ni tror på sjunkande priser så placerar ni istället en säljorder. Går priset ner så gör ni vinst, går det upp så gör ni en förlust. Detta är grundteorin för CFD handel.

CFD Handel

En viktig del av CFD handeln är hävstången. När ni handlar med CFDs hos er CDF mäklare så erbjuds ni en hävstång. Ni behöver alltså inte täcka hela delen av kontraktet. Ha dock alltid i åtanke att hävstången fungerar åt båda hållen. Om ni gör vinst så ökar vinsten tack vare hävstången. Motsatsen är också sann, om ni gör förlust så ökar förlusten på samma sätt. Ni kan alltså förlora mer än er insats när ni handlar med CFDs. Tänk alltid på detta.

Risker Med CFD Handel

En god riskhantering vid handel med CFDs är extremt viktigt. Även om teorin bakom CFD handel inte är komplicerad så betyder detta inte att det är enkelt att tjäna pengar på CFDs. Det krävs en god kunskap både om CFD handel i allmänhet och er underliggande tillgång för att ha möjlighet att bli en framgångsrik trader.

Handel Med CFDs

För att kunna handla med CFDs så behöver ni en mäklare. Ni hittar de bästa CFD mäklarna här på sajten. Nedan hittar ni de två bästa CFD mäklarna för handel just i Sverige. Samtliga mäklare vi presenterar har CFD sajter på svenska.

Bästa CFD Mäklare

Fortrade CFD Mäklare

Fortrade CFD Mäklare SverigeFortrade erbjuder en väldigt bra CFD tjänst med ett brett urval av underliggande tillgångar att handla med. Deras CFD plattform är lätt att använda och ni erbjuds bra analysverktyg. Fortrade erbjuder en CFD app som fungerar för iPhone, iPad, Android och ni kan så klart även handla via er desktop.

Besök Fortrade

AvaTrade CFD Mäklare

AvaTrade CFD Mäklare på SvenskaAvaTrade är gammal i gamet och erbjuder en solid CFD tjänst. Deras software funkar bra och är också tillgängligt för iPhone, Android och iPad. Ni får tillgång till en stor mängd marknadsnyheter och deras support är bra.

Besök AvaTrade

Båda mäklarna ovan erbjuder en CFD sajt helt på svenska. Dom har mycket bra utbildningsmaterial och deras kundservice är väldigt hjälpsamma och snabba på att svara. Ni kan prova deras tjänst kostnadsfritt genom att öppna ett gratis demokonto.

Om ni är intresserade av att lära er mer om CFD handel så kan ni besöka CFDHandel.nu. CFDHandel.nu är en nystartad guide till handel med CFDs som beskriver på ett väldigt bra sätt hur CFD handel fungerar i praktiken.

CFD Handel Sverige